Jeugd weer welkom bij AMHC

Deze Corona tijden maken ons duidelijk dat bewegen ontzettend belangrijk is. De weerstand verhogen en sociale contacten opdoen. Hockeyclub AMHC heeft achter de schermen de krachten gebundeld en hard gewerkt aan een protocol waarbij zo snel als mogelijk weer gehockeyd kan worden. Negen mei zijn ze vol trots open gegaan voor de jeugd. Op een zonovergoten zaterdag mochten de hekken weer open om de jeugdspelers te laten spelen. Vanaf 12 mei wordt er, op gepaste afstand, weer volop getraind.

Trainingen hervat
Op dinsdag twaalf mei start de training voor de oudere jeugd (13 t/m18 jaar) en de AMHC is er klaar voor. Maar liefst negen weken kon er niet gespeeld worden. Voor beide doelgroepen is een helder protocol geschreven en gecommuniceerd onder de leden via diverse kanalen, waaronder de website (www.amhc.nl). De trainers hebben nieuwe trainingsprogramma's geschreven waardoor er op een veilige manier gehockeyd kan worden.

Covid Compliance commissie
Nieuw op de vereniging is de Covid-compliance commissie, deze denktank heeft er o.a. voor gezorgd dat alles is geregeld om een goede start te maken met inachtneming van alle coronamaatregelen. De commissie bestaat uit een groep enthousiaste zeer gekwalificeerde leden zo is gebleken en schreef afgelopen periode samen met het technisch kader een plan om onze jeugd op een veilige manier te laten hockeyen. De club is trots dat er in zo'n korte tijd een veilige omgeving is gecreƫerd waarin jeugd weer kan bewegen, leren en elkaar ontmoet met natuurlijk de nodige afstand. De trainers en vrijwilligers kunnen niet wachten om te starten. Ze maken van de Olympiaweg weer een fijne, betrouwbare plek waar iedereen graag komt om te sporten. De afgelopen periode voelde vreemd, maar volkomen logisch om deze plek te mijden terwijl er toch zo verlangd werd naar het spel.

Groen licht
Nadat de regering de sport groen licht gaf, zijn er direct in goede samenspraak met de gemeente plannen gemaakt. De club voelt zich bevoorrecht met het prachtige complex en goede bereikbaarheid waardoor de plannen soepel ten uitvoer kunnen worden gebracht. De komende week gaan wij alle jeugd een feestelijke eerste training geven die een lekkere gezonde inspanning vraagt, waarna er nog velen volgen.

Betrokkenheid
De betrokkenheid bij de club is groot, voordat de eerste bal weer rolt, zijn er al een hele reeks goede initiatieven ontstaan. Oud leden, die momenteel sporten in de landelijke top, komen spontaan helpen, ouders zetten zich belangeloos in en de welwillendheid om mee te denken is groot. Wij gaan de jeugd nog beter leren hockeyen zodat het voor toeschouwers in de toekomst nog leuker wordt om te komen kijken. Maar voorlopig nog even geen toeschouwers langs de lijn, ook ouders blijven buiten het hek.

Google+